Witam wszystkich.Ostatnio przy porządkowaniu garażu nagle włączył mi sie alarm w moim seacie(toledo 2).Nie wiem jak to sie stało ale musiałem coś zrobić ze zdziałał,pojawił sie sygnał dzwiekowy i awaryjne napierniczały.A najsmieszniejsze jest to ze w ogóle nie wiedziałem że mam alarm.I mam pytanie jak mam sprawdzić czy alarm działa prawidłowo i jak go uruchomić,bo za CHiny po raz 2 nie wiem jak to zrobić.
we wnętrzu powinieneś mieć czujki ruchu. otwórz szybę od kierowcy zamknij drzwi, zablokuj zamki z pilota i włóz rękę do środka samochodu. czujki powinny wykryć ruch i powinno zapiszczeć :wink:
zamknij z pilota , otworz zamek kluczem i otworz drzwi
o tóz tak. tylko po zamknieciu poczekaj pare sekund zeby sie uzbroił o ile jest. Poźniej otwórz z kluczyka i jak bedzie to sie odezwie. Ale gdyby był to bys pod maska widział centralke, w srodku by były pewnie czujniki ruchu itd.
Próbowałem wszystkiego o czym pisaliście i nic.Alarm nie zawył.Przypominam ze alarm mi kiedyś zawył tylko nie wiem co zrobiłem ze zadziałał-może ma to jakiś związek z modułem komfortu?bo nie zawsze przy wysiadaniu z auta zapala mi sie oswietlenie wnetrza.
bergson, a może masz po prostu gdzieś przerwę w wiązce kabli i raz na "ruski rok" alarm załapie? Poszukaj syreny od alarmu pod maską, mała nie jest, więc może znajdziesz i będziesz miał punkt zaczepienia. Jak znajdziesz to sprawdzisz kable i już.
zacznij od tego jak go mogłeś uzbroić?
albo pilot jest uniwersalny połączony z CZ albo masz jakiś włacznik alarmu
- jak wyłączyłeś wycie bo nie napisałeś?
dobrą metodą jest wsiąść do samochodu, zamknąć z pilota(uzbroić alarm) i poczekać kilkanaście sekund
- jak są czujniki ruchu alarm włączy się jak się pokręcisz
- jak jest czujnik holowania włączy się jak pobujasz autem
- jak czujnik są podłączone do drzwi to zareagują na otwarcie drzwi
może nie słychać uzbrojenia alarmu bo ta funkcja jest wyłączona - kombinacja z pilotem i może uaktywisz
Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Panowie mam pytanie mam kluczyk starczy ( nie scyzoryk) z przyciskami itd do centralnego. I nie wiem czy moge odtwierać z pilota centralny? Ponieważ nie swieci mi sie dioda przy pilocie a baterie wymieniałem i nic. Co to może być? jak mam spr czy mam wgl taką funkcje a np nie był wymieniany kluczyk np?
no mnie też ten temat zaciekawił bo jak kupowałem auto to w opisie było że ma autoalarm, ale nie spytałem co i jak przetestuje te sposoby uaktywnienia alarmu, ale mam pytanie jak go wyłączyć gdyby okazało sie że faktycznie jest alarm. ewentualnie proszę napisać gdzie dokładnie znajdę tą syrene
Komentarz